edwards refurnish project

Edwards Refurnish Project

edwards refurnish project

Edwards Refurnish Project

Emily Keever & Nicole Frye


This Edwards design project is the epitome of a design transformation. Our team shows how simple it can be to re-imagine a space by incorporating new furnishings and reconfiguring room layouts to enhance functionality for the client’s lifestyle. Designers Emily Keever and Nicole Frye brought new life to this mountainside home while continuing to compliment the existing architecture.

The clients purchased the home with existing furnishings and approached Collective seeking a fresh start, a brighter space, and design to reflect their style. With the vision of completing the refresh before their next family gathering, our designers worked with a short timeline to deliver big results. “We needed a fast turnaround since the clients wanted their home ready for hosting. Together, we strategically chose all quick-ship, transitional pieces that would blend together holistically in the home,” Senior Designer, Emily Keever, said.

living area refurnish
living area refurnish

The clients chose to focus on the living, dining, and sitting rooms for this redesign. Emily and Nicole kicked the project off by configuring a few options for the different spaces and finding a furniture plan the clients loved. From there, the designers worked with their clients to curate fabrics, paint colors, furniture, and accessories that were not only impressive, but suitable for the plan laid out.

dining room before
dining room after

“Since our clients were leaning towards a neutral palette of cream tones, we chose performance perennial fabrics on everything as they’re longer lasting, and of high quality. We accessorized with other textures, like the shearling layered on top of the living room rug for a super cozy vibe,” said Emily.

great room before
great room after

“The client’s taste is clean and contemporary, so it was fun to blend that aesthetic in a more transitional way that complements the construction of the home. We also layered in a few of the existing pieces that the client still liked in order to make the spaces really feel cohesive with the rest of the home,” said Nicole.

great room before
great room after
sitting room before
sitting room after

The final result encompasses functional yet timeless design and new, refreshed spaces to be enjoyed for years to come. Everything came together seamlessly with the perfect balance of old and new, unique to the clients and what they love.

If you’d like to learn more about how you can refresh your space, whether through a few new pieces from our Showroom or a full re-imagining with our design team, contact us today.

GET IN TOUCH

Share


Suggested Articles: